Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2011 20:40 - Всичко, което трябва да знаете за фотоепилацията
Автор: sweetdream87 Категория: Други   
Прочетен: 702 Коментари: 0 Гласове:
0



Какво представлява, колко процедури са необходими, какви са рисковете и плюсовете...



Слънчевият сезон се изплъзна неусетно, но не и задължението на всяка жена да изглежда безупречно – от глава до пети... А това, с което никога дамите не могат да направят компромис и определено не е толкова любимо, като да стоиш във фризьорски салон или да оформят ноктите ти, е обезкосмяването.

И често чуваме или изричаме: „Е, как може всичко най-гадно да се падне на жените?". Но нека поемем глътка въздух... Има и начини ако не да забравим завинаги, то да намалим до минимум окосмяването – чрез фотоепилация.

Мит е, че с 1,2 или 5 процедури с фотоепилация и ...вече до края на живота си просто ще имаш една грижа на главата по-малко. Но пък е вярно, че косъмчетата драстично намаляват, разбира се, с уговорката, процедурата влияе по различен начин на различните хора!

Какво представлява фотоепилацията?

Фотоепилацията е най-съвременният и ефективен метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване. Подходящ е за прилагане върху всички части на тялото, като позволява да се третират както малки, така и големи зони. В основата й е интензивната пулсова светлина. Светлинната енергия се поглъща от меланина (пигментът, който оцветява космите и кожата) и се трансформира в топлинна, която пък селективно нагрява и разрушава корена на косъма, без обаче да се уврежда околните тъкани.

Колко процедури са нужни?

За постигане на равномерен резултат са нужни между 3 и 8 процедури (но пак е строго индивидуално). Различният брой процедури се определя и от зоната, която се третира.

Един сигурен плюс!

За разлика от всички други методи за обезкосмяване, фотоепилацията позволява да се реши неприятния проблем с врасналите косми, образуване на пъпки след прилагане на кола маска, възпаления на кожата и др.

Рискове и странични ефекти

Рисковете и страничните ефекти при фотоепилацията са сведени до минимум в сравнение с другите методи за трайно обезкосмяване и всички те са бързо и лесно преодолими. Най-често се наблюдава зачервяване веднага след процедурата, по-рядко корички (крусти) и кафявите петна (хиперпигментациите), които се дължат основно на неизползването на фотозащитни средства и неконтролираното излагане на слънце или провеждане на процедури в солариум преди изтичането на 3 седмици от процедурата.

Болезнена ли е процедурата?

Усещането е по-скоро за леко щипване, отколкото за болка. В някои зони, където кожата е по-пигментирана или по-чувствителна, а космите са по-тъмни и с по-дълбоко разположени корени, се усеща леко боцване (например бикини линия и интимни зони). Усещането за болка е субективно и зависи и от прага на болка за всеки човек.

Има ли противопоказания?

Процедурата не се прилага при бременност и кърмене, при наличие на тежки хормонални разстройства, при възпалена или наранена кожа, при епилепсия и при светлинна свръхчувствителност. Не се препоръчва фотоепилация при млади момичета, които все още нямат стабилизиран месечен цикъл, както и при жени в периода до 2 месеца след раждане.

Може ли да се премахне окосмяването завинаги и след колко сеанса?

Според водещите специалисти в тази област ефектът, е за около две години, а за неговото задържане за по-дълъг период от време се препоръчва след приключване на необходимия брой процедури, да се прави по една поддържаща процедура годишно.

А най-хубавото е, че вече тази процедура не е толкова безбожно скъпа, както на много хора е втълпено. Не, фотоепилация не си правят само звездите и милионерите, а и много обикновени, средностатистически жени, които просто са решили да кажат „НЕ" (поне за известно време) на окосмяването.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sweetdream87
Категория: Други
Прочетен: 106464
Постинги: 76
Коментари: 10
Гласове: 54
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол