Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2009 04:30 - Разтоварващи дни и гимнастика, какво по - добро от това
Автор: sweetdream87 Категория: Други   
Прочетен: 915 Коментари: 0 Гласове:
0



Разтоварващите дни са много по-полезни от строгите и дълги диети, а и много по-лесни за изпълнение. Изберете си делничен ден, например понеделник, той е много подходящ след здравото похапване през почивните дни. Много популярно е гладуването 24 часа по време на пълнолуние, казват, че тогава ефектът е най-голям. През разтоварващия ден е най-добре да сте само на билкови чайове, сокове и минерална вода.  Ако ви се стори трудно можете да хапвате и сурови плодове или зеленчуци. Разтоварващия ден е най-подходящ  за гимнастика и масаж, защото тогава се чуствате леки като перце. Ако успеете да го въведете като разтоварващ за цялото семейство, нещата се подреждат идеално. Така ще ви остане повече време за няколко упражнения. Най-подходящото време за гимнастика е сутрин, но едва ли е най- удобното, затова сутрин се опитайте само да не бързате да скокнете от леглото, веднага след събуждането. Протегнете се спокойно с ръце изпънати и хванати над главата, така протегнати, направете с огъване на тялото малко змийски движения, те са полезни за разкършване на гръбначния стълб, който е много уязвим, а цял ден търпи не малко натоварване. Вече спокойно може да ставате, но не забравяйте усмивката, с която трябва да се появите пред себе си в банята.
Гимнастически упражнения правете надвечер, докато гледате любимия си филм или сериал.

Ето някои, според нас подходящи упражнения:

·     
Първо, изпълнете по 15 маха с всеки крак, като сте легнали странично и подпряли главата с ръка. Старайте се маховете да са не толкова бързи, колкото силни и високи.
·     
След това, направете 10 - 15 коремни преси с ръце сплетени зад врата и повдигане до 90 градуса на предната част на тялото.
·     
Сега седнете на ръба на дивана, а ако ви е много нисък на стол, облегнете ръце зад гърба си и изпънете хубаво раменете назад. Краката също са изпънати и прибрани и така бавно ги повдигате и спускате - 10 - 15 пъти.
·     
Застанете изправени с леко разтворени стъпала и ръце сплетени зад врата. Раменете силно изпънати назад. Така изпълнявате 15 - 20 двойни обръщания наляво и после надясно само на горната част на тялото - до кръста.
·     
С изправени рамене и стегнато тяло изпълнете 15 - 20 клякания с ръце изпънати напред.
·     
От изправен стоеж изпълнете наклон от кръста докато с ръце докоснете върховете на пръстите на краката.
Ако имате време и настроение, можете да добавите още свои упражнения. Това, което трябва да знаете е, че е добре да започнете с по-малко на брой повторения, например по 10 и постепенно да увеличавате натоварването.


Тагове:   гимнастика,   Какво,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sweetdream87
Категория: Други
Прочетен: 106509
Постинги: 76
Коментари: 10
Гласове: 54
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол